Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Daun BINAHONG serba guna, Binahong tiasa ngubaran 23 PANYAKIT


Binahong tiasa ngubaran 23 PANYAKIT. Saurna binahong ngarambat, kudu nyiapkeun tempat ngarambatna. Sarana rambatan rupi-rupi,.aya nu lempeng kaluhur, nepi ka disusun rapih. Tiasa dipelak kanggo ubar oge kanggo hiasan. Saurna tiasa dipelak dina pot, dipakarangan atawa dikebon.

Aya 23 mangfaat Tanaman Binahong kanggo ngubaran Panyakit :

1. Ubar raheut

Daun binahong sababaraha lambar.
Daun binahong dikumbah, diremes-remes nepi ka lemes sarta aya lendirna.
Tempelkeun kana nu raheut. Teu lami raheutma garing.

2. Ubar Ambeien

Daun Binahong 16 lambar, cai 3 gelas.
Daun binahong dikumbah, ditaheur ku cai tadi,.ngagolak nepi ka tinggal 2 gelas.
Dileueut sakali sadinten.

3. Ubar Batuk

Daun binahong 10 lambar.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi sesa sagelas
Dileueut sakali sadinten.

4. Ubar borok nu taunan

Daun binahong 12 lambar, 3 gelas cai
Dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 2 gelas.
Dileueut unggal dinten sakali.

5. Ubar darah rendah

Daun binahong 8 lambar, 2 gelas cai.
Dikumbah, Digolakkeun nepi ka sesa sagelas. 
Dileueut sakali sadinten.

6. Ubar disentri

Daun binahong 10 lambar, 2 gelas cai
Dikumbah, Digolakkeun nepi ka sesa sagelas. 
Dileueut unggal dinten sakali.

7. Ubar ateul, eksim kulit

Daun binahong 10-15 lambar. 3 gelas cai. 
Dikumbah, digolakkeun nepi ka sesa 2 gelas.
Dileueut sadinten sakali.

8. Ubar Geger Otak

Daun binahong 10 lambar, 2 gelas cai
Dikumbah, digolakkeun nepi sesa sagelas.
Dileueut sadinten sakali.

9. Ubar Gusi getihan

Daun binahong 4 lambar, cai 2 gelas.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun, nepi tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

10. Ubar irung Mimisan

Daun binahong 4 lambar, cai 2 gelas.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas. 
Leueut 1 kali sadinten.

11. Ubar Jerawat

Daun binahong 8 lambar, cai 2 gelas.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

12. Ngalancarkeun haid

Daun binahong 3 lambar, 2 gelas cai.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

13. Ubar Kencing manis

Daun binahong 11 lambar, cai 3 gelas.
Daun binahong dikumbah terus digolakkeun nepi sesa 2 gelas. 
Dileueut sakali sadinten.

14. Ubar Kurang Nafsu tuang

Daun binahong 5 lambar, cai 2 gelas.
Daun binahong dikumbah terus digolakkeun nepi sesa tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

15. Ubar Lemah Syahwat

Daun binahong 3-10 lambar, cai 2 gelas.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

16. Kanggo ngajaga stamina awak

Daun binahong 1 lambar, 2 gelas cai
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

17. Ubar nyeri paru-paru

Daun binahong 10 lambar, 2 gelas cai.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi sesa tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

18. Ubar Patah Tulang

Daun binahong 10-20 lembar, cai 3 gelas.
Daun binahong dikumbah, sesa tinggal 2 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

19. Ubar Radang Ginjal

Daun binahong 7 lambar, cai 2 gelas.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

20. Ubar saatos ngalahirkeun

Daun binahong 7 lambar, 2 gelas cai.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

21. Saatos Operasi

Daun binahong 20 lambar, 3 gelas cai.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 2 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

22. Ubar Sesek Nafas

Daun binahong 7 lambar, 2 gelas cai.
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas. 
Leueut 1 kali sadinten.

23. Ubar Usus bareuh

Daun binahong 3 lambar, 2 gelas cai
Daun binahong dikumbah, digolakkeun nepi ka tinggal 1 gelas.
Leueut 1 kali sadinten.

Simpen we ieu resep, salin, tempelkeun dina tembok. Sawaktu waktu urang perlu tiasa diamalkeun. Yu melak binahong dina pot atawa di buruan. 

Posting Komentar untuk "Daun BINAHONG serba guna, Binahong tiasa ngubaran 23 PANYAKIT"